Versoepeling overnachtingsregels Zeeland voor ‘rustzoekers’

Geplaatst op 29-04-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Marleen Groen  -  Bron: Zeeland Veilig

De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zet een eerste stap in het weer toelaten van ‘recreatief nachtverblijf’. Vanaf 1 mei mogen vaste ligplaatshouders (en hun gezinsleden) van een jachthaven met eigen sanitaire voorzieningen aan boord weer overnachten in Zeeland. De gezamenlijke sanitaire ruimtes in het clubgebouw blijven gesloten. De haven van Burghsluis is nog tot 22 mei gesloten voor passanten.

Eigen sanitaire voorzieningen zijn: individuele toilet-, douche- en wasvoorziening met een aansluiting op een rioolsysteem (voor jachten een vuil-water-tank)

Bij controle moeten de leden door middel van legitimatie en een bewijs van recht aan kunnen tonen dat hij of zij de rechthebbende is van de vaste ligplaats. Dit is mogelijk door ter plekke in te loggen op het Ledenportaal op de website. Daarnaast is in het havenkantoor een lijst beschikbaar met alle ligplaatshouders.

Bovenstaande geldt vooralsnog van 1 tot 22 mei. Wat daarna wordt toegestaan, besluit VRZ in de komende weken. De aanpak kwam tot stand na overleg met vertegenwoordigers van de toeristische sector, provincie Zeeland en Zeeuwse burgemeesters.

Lees het volledige nieuwsbericht op Zeeland Veilig.

WSV Burghsluis 2020