Coronamaatregelen sanitair

Geplaatst op 19-06-2020  -  Categorie: Bestuur  -  Auteur: Marleen Groen

WC

Vanaf zaterdag 20 juni wordt de sanitaire ruimte weer opengesteld, onder voorbehoud dat alle noodzakelijke voorbereidingen om te voldoen aan de coronamaatregelen zijn afgerond. Wij vragen begrip voor een aantal maatregelen die een efficiënt en veilig gebruik van de voorzieningen voor leden en passanten mogelijk moet maken.

Wij hebben een sanitairgebouw met twee ruimten met elk 3 douches en 3 toiletten. Daarnaast beschikken wij over twee aparte openbare toiletten achter het vuurtorentje. Wij vragen het volgende:

 1. Als u alleen van het toilet gebruik moet maken, gebruik bij voorkeur de toiletten achter het vuurtorentje. In deze toiletten is ontsmettingsmiddel en papier aanwezig om het toilet na gebruik schoon te maken (bovenkant toiletpot). Ontsmet daarna de handen.
 2. Als u ook wilt douchen, maak dan gebruik van één van onze twee sanitaire ruimten. Daarbij geldt dat:
  • Toegang beperkt is tot één persoon, of meerdere personen van één familie of bemanning (bij voorkeur dus tegelijk douchen).
  • Als u binnenkomt, draai dan het bordje om naar “bezet” en doe deur met haakje op slot, zodat anderen niet kunnen binnenkomen.
  • Na douchen, ontsmetdeurknop douche binnen en buiten met ontsmettingsmiddel en papieren doekje, te vinden bij de wastafel
  • Na gebruik toilet, doe eerst de klep dicht en spoel daarna door. Na doorspoelen ontsmet wc-bril, binnenkant klep en deurknop binnen en buiten met ontsmettingsmiddel en papieren doekje.
  • Beperk gebruik wastafel tot handenwassen om doorstroming zoveel mogelijk te bevorderen.
  • Was bij verlaten ruimte zorgvuldig de handen en vergeet niet het bordje aan deur naar “vrij” te draaien.
 3. Mocht de toeloop te groot worden dan maken we een intekenlijst om het sanitairbezoek beter over de dag te kunnen spreiden. Er kan, met familie of bemanning, voor een verblijf van maximaal 15 minuten worden ingeschreven.

 


 WSV Burghsluis 2020