Regels bezoek haven en gebruik sanitair

Geplaatst op 09-07-2020  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Peter van den Berg

Vanaf 1 juli zijn door de overheid de beperkingen t.a.v. bezoekersaantallen van jachthavens en het gebruik van sanitair grotendeels opgeheven, met dien verstande dat de belangrijkste eis, het houden van 1,5m afstand, blijft bestaan. Vanwege corona zullen meer mensen in Nederland vakantie vieren, ook watersporters, waardoor we mogelijk de komende tijd meer passanten kunnen verwachten. Dit kan leiden tot een verhoging van de druk onze voorzieningen met mogelijk een negatieve invloed op de beleving van onze (oudere) leden t.a.v. een veilig verblijf in de haven in deze speciale tijden. Hier dienen we als verenigingshaven rekening mee te houden. WSV Burghsluis zal vanaf 1 juli 2020 de volgende aanpak hanteren:

Passantenbezoek:

1. Verruiming van het passantenbezoek tot het toestaan van dubbel liggen (maximaal twee schepen naast elkaar) aan de passantensteigers. Hiermee komen ongeveer 45 langsplekken beschikbaar. Met een geschat aantal van 10-15 vacante leden ligplaatsen komt het totaal rond de 55-60 ligplaatsen voor passanten;
  2. De verplichting tot reserveren blijft gehandhaafd!

Gebruik sanitair:

1. Vanaf 1 juli zijn leden en passanten zelf verantwoordelijkheid voor het houden  van 1,5m afstand;
  2. Ontsmettingsmiddelen worden beschikbaar gesteld zowel voor het ontsmetten van de handen als de verplichte ontsmetting  van het sanitair door gebruikers;

Wij hopen met deze maatregelen het bezoek in de haven en het gebruik van het sanitair zo veilig mogelijk te maken waardoor u kunt genieten van een plezierig verblijf in onze haven.

SPECIFIEKE CORONA MAATREGELEN GEBRUIK SANITAIR WSV BURGHSLUIS

Wij hebben een sanitair gebouw met twee ruimten met elk 3 douches en 3 toiletten. Beide ruimten zijn toegankelijk voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast beschikken wij over twee aparte, openbare, toiletten achter het vuurtorentje. Vanwege de verminderde capaciteit van onze voorzieningen door de 1,5m maatregel en corona gezondheidsrisico’s, vragen wij u vriendelijk zich te houden aan het volgende:

TOILETGEBRUIK:

1. Gebruik zo mogelijk uw toilet aan boord mits deze is aangesloten op een werkende vuilwatertank of dat u gebruik maakt van droogtoilet zakken;
  2. Als u aan de wal alleen van toilet gebruik wilt maken, gebruik bij voorkeur de toiletten achter het vuurtorentje. In het toilet is ontsmettingsmiddel  en papier aanwezig. Wij vragen u na gebruik de bovenkant van de rvs-toiletpot en deurknop te ontsmetten. Ontsmet daarna uw handen.

DOUCHEGEBRUIK:

Als u ook wilt douchen, maak dan gebruik van één van onze twee sanitaire ruimten. Daarbij geldt:

1. U bent zelf verantwoordelijk voor afstand houden. Dit betekent dat u zelf checkt of de ruimte wel of niet bezet is. Indien bezet, wacht u buiten, op 1,5m afstand of komt u later terug.
  2. Gebruik het sanitair gebouw zo efficiënt mogelijk door als boot gelijktijdig te douchen en beperk douchetijd tot het noodzakelijke;
  3. Na douchen, ontsmet deurknop douche binnen en buiten met ontsmettingsmiddel en papier, beschikbaar bij de wastafels;
  4. Na gebruik toilet, doe eerst de klep dicht en spoel dan door. Na doorspoelen ontsmet  de  WC-bril, binnenkant klep en deurknop binnen en buiten met ontsmettingsmiddel en papier bij wastafels;
  5. Beperk gebruik wastafel tot handenwassen om doorstroming zoveel mogelijk te bevorderen. Was bij vertrek zorgvuldig uw handen.

WSV Burghsluis 2020